Domaca slepačia polievka

07.09.2011 17:23
  • ½ sliepky
  • 3 l vody
  • 2 ks mrkvy
  • 1 petržlen
  • Kúsok zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 ks  nového korenia
  • 4 ks čierneho korenia
  • Petržlenová vňať alebo pažítka
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
Slepačie mäso očistíme a spolu s kosťami vložíme do studenej vody. Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka, cca 2 hodiny.

Po uvarení mäska a zeleniny, polievku precedíme. Slepačie mäso a mrkvu pokrájame na drobné kúsky a spolu s pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou vložíme do polievky.  V prípade potreby dochutíme a môžeme podávať!

 

—————

Späť