Potrebujeme:1 sliepka, 150 g suchej fazule, 2-3 mrkvy, 1)2 menšieho kalerábu, 1)2 zeleru, 150 g hlávkovej kapusty, sol, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 5 plátkov sušených hub, petržlenová vnat
Očistenu a umytu sliepku dáme spolu s vopred namočenou fazulov do hrnca, zalejeme 1,5 l vody,osolíme,okoreníme a na miernom ohni varíme asi pol hodiny.Zeleninu očistíme, umyjeme a spolu s celuo hlávkou kapusty,namočenými hubami a bobkovým listom pridáme do polievky.Varíme,kým mäso nezmäkne.Uvarenu sliepku vyberieme,vykostíme a rozkrájame.Polievku scedíme,zeleninu pokrájame na menšie kusky.Do každej porcie dáme kusky mäsa i zeleniny, uvarené rezance širšie a posypeme ju posekanou vnatou.
—————